Bokmässan 2017

Den 28 september till 1 oktober är det Bokmässa. I år medverkar ett par av Retorikcentrums medlemmar med programpunkter i Göteborgs universitets centrala monter.

Barbro Wallgren Hemlin tillsammans med Jenny Nilsson, Carl Engwall och Henric Holmberg: Vad säger vi med rösten? Ett samtal om attityder till dialekt, accent och rösttyper.
Moderator: Anders Franck
Datum och tid: Fredagen den 29 september klockan 17.00-18.00

Barbro Wallgren Hemlin: Esaias Tegnérs kyrkliga tal. Att ge ut äldre texter kan liknas vid ett detektivarbete. Här presenteras en ny utgåva av Tegnérs kyrkliga tal.
Datum och tid: Söndagen den 1 oktober klockan 10.00-10.30

Joel Landberg: Vad sa partiledarna i sina tal i Almedalen? Och hur sa de det? En spaning efter ämnes-, ordvals- och språkbrukstrender.
Datum och tid: Söndagen den 1 oktober klockan 10.30-11.00

Einar Korpus: Här talar vi svenska! Vi tänker inte på det men vårt dagliga språk är fullt av komik. Under ytan finns en språklig humorskatt. Här skrapas den fram.
Datum och tid: Söndagen den 1 oktober klockan 12.00-12.30

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2017-07-19