Retorik, utbildning och fostran

Nyhet: 2016-02-05

Retorikcentrum vid Göteborgs universitet inbjuder till föreläsning och välkomnar varmt Mikael Johansson, filosofie doktor i grekiska och forskare vid Göteborgs universitet, som kommer att tala över ämnet "Retorik, utbildning och fostran i det senantika Grekland".

Föredraget "Retorik, utbildning och fostran" tar avstamp i antikens Athen", men inte i det klassiska Athen som i allmänhet förknippas med den grekiska antika kulturen, utan i det romerska Athen och stadens många sofistskolor. Senantikens sofister kan närmast liknas vid vår tids universitetsprofessorer. De var ofta statligt anställda och hade som främsta uppgift att lära ut retorik och litteratur till sin tids högreståndsungdomar. Men vad lärde de ut? Och varför?

Retorikcentrum vid Göteborgs universitet är en ideell organisation som varje år anordnar fyra - fem seminarier, föreläsningar eller andra typer av evenemang. Alla intresserade är varmt välkomna!

Tid: OBS! Flyttad till den 11 februari 2016, klockan 18.15
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6, i sal C362