Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tegnér-jubileum

Nyhet: 2013-05-08

Retorikcentrum firar 200-årsdagen av Esaias Tegnérs allra första predikan med föredrag, orgelmusik, psalmsång (ur 1695 års psalmbok) - och förstås framförande av själva predikan.

Skådespelaren Jonas Rimeika ikläder sig Tegnérs roll och håller Tegnérs inträdespredikan från Stävie och Lackalänga den 6 juni 1813. Kyrkomusikern Sture Berg sitter vid orgeln och Barbro Wallgren Hemlin håller föredrag om Tegnér och hans första predikan. I programmet ingår förstås även kyrkkaffe.

Lagom till 200-årsjubiléet ska inträdespredikan dessutom finnas i nyutgåva i form av ett särtryck ur den kommande utgåvan av Tegnérs kyrkliga tal (som redigeras av Barbro Wallgren Hemlin och ges ut av Tegnérsamfundet och Retorikförlaget). Tegnér-kvällen anordas i samarbete med Örgryte församling.

Samma kväll firas också att Retorikcentrum har funnits i 20 år. Det kommer att bli en intressant, rolig och ovanlig kväll. Alla intresserade är varmt välkomna!

Datum: 4 juni
Tid: kl. 18.15
Plats: Skårs kyrka.

AV:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2010-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?